Keressen minket a facebook-on is! FőoldalSzolgáltatásokSzennyvízelvezetés és -tisztításCsatornahasználat

Csatornahasználat

A csatornahálózat és a szennyvízátemelők zavartalan és biztonságos üzemeltetése érdekében kérjük, fordítson figyelmet a rendeltetésnek megfelelő csatornahasználatra. Csatornadugulást okozó (rongy, szálas anyag, műanyagzacskó, szilárd hulladék, stb.) és a csatornahálózatra veszélyes (olaj, zsír, benzin, állattartásból származó hulladék, stb.) anyagokat ne juttasson a csatornába! Ez azért is fontos, mivel az ingatlanon belüli, házi csatornaszakasz az Ön tulajdonában van, és a kisebb átmérő miatt a dugulás elsősorban ezen a szakaszon következhet be. Ilyen esetekben az elhárítás költségei Önt terhelik.


A csatornahálózat elválasztott rendszerű, ezért a szennyvízelvezető műre a vonatkozó rendelet szerint csapadékvíz (tetőlefolyó, szilárd burkolat víznyelője, stb.) rákötése tilos! A rendelet betartását az üzemeltetés során ellenőrizzük, csapadékvíz rákötése esetén szabálysértési eljárást  kezdeményezünk.


A csatornahasználatért és a szennyvíztisztításért díjat kell fizetni. A csatornahasználati díj a csatornahálózatra való rákötéssel rendelkező felhasználóknál az erre vonatkozó kormányrendelet szerint a felhasznált vízmennyiség alapján kerül számlázásra. A Polgármesteri Hivatal megbízása alapján az önkormányzati rendeletben meghatározott csatornahasználati díjat a víz- és csatornadíj számlán tüntetjük fel, melyet a vízdíjjal együtt kérünk befizetni.


A csatornahálózat folyamatos és biztonságos üzemeltetése céljából 24 órán át készenléti szolgálatot működtetünk.

 

Vissza
Hibabejelentés
Vízszolgáltatás és szennyvíz-szolgáltatás tekintetében egyaránt hívható telefonszámok:
Általános hibabejelentés:
06 94 500 245
Ingyenesen hívható zöld szám: 06 80 201 232
Általános hibabejelentés és mérőállás bejelentés leolvasási időszakban:
06 94 325 550
E-mail: vasiviz [ at ] vasiviz.hu
Hétvégén:
Vízszolgáltatás: diszpecser [ at ] vasiviz.hu
Csatornaszolgáltatás: csatornaszolgaltatas [ at ] vasiviz.hu
Fedett uszoda és Termálfürdő